Inloggen
Blue Knights Belgium 3

Blue Knights International

De “Blue Knights® International Law Enforcement Motorcycle Club”, is een non-profit broederlijke organisatie bestaande uit actieve en gepensioneerde wetshandhavers die graag motorrijden. In het voorjaar van 1974 ontmoetten verschillende wetshandhavers * uit de regio Bangor, Maine (VS) elkaar en vormden een kleine, plaatselijke motorclub.

Al snel werden Blue Knight-chapters gevormd in Massachusetts, New Hampshire en daarbuiten. Met de toevoeging van Canada en later Australië, werden de Blue Knights een internationale organisatie.

Onze liefdadigheidsorganisatie heeft sinds het bijhouden van de statistieken meer dan $ 17,5 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld.

Onze organisatie bestaat uit actieve en gepensioneerde wetshandhavers en we streven ernaar om onze organisatie te promoten als een familiale broederschap. Echtgenoten en kinderen vergezellen onze leden vaak tijdens de verschillende ritten en evenementen.

Leden kunnen op een motorfiets naar keuze rijden en zijn niet verplicht om op een motorfiets van Amerikaanse makelij (bijv. Harley Davidson) te rijden.

We hebben geen proeftijd voor nieuwe leden. Mannen en vrouwen zijn gelijk in onze organisatie. Niet alleen als leden, maar ook in leidinggevende posities lokaal en internationaal binnen de Blue Knights.


Ontstaan Blue Knights Belgium

De vereniging Blue Knights werd oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten (1974), maar is intussen actief in diverse Europese landen waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen Italië, Finland, Kroatië, Polen en Portugal. België telt op dit ogenblik 11 afdelingen, waaronder onze Chapter nummer 3, Maasland.

In 1989 werd er door Maurice Pustjens, Ludo Conings en enkele andere mensen van I.P.A. Limburg het idee gelanceerd om een motorclub voor politiemensen op te richten. I.P.A. staat voor “International Police Association” en is de grootste politievereniging ter wereld.

De reactie van de I.P.A. was, dat zij hunzelf niet de geschikte partner vonden voor dergelijk initiatief van politiemensen. Via de toenmalige secretaris van I.P.A. Nederland (Roel Eringaard) zijn ze in contact gekomen met Frank Gennari en Paul Maurice, leden van de Blue Knights USA. Deze mensen waren aanwezig  op het Internationaal I.P.A. motortreffen te Lanaken België.

Op dit motortreffen zijn de eerste Europese afdelingen Blue Knights “Benelux I” en “Germany I” ontstaan. Sindsdien is de belangstelling binnen Europa alleen maar groter geworden. Met als resultaat het ontstaan van de verschillende afdelingen in Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen Italië, Finland, Kroatië, Polen en Portugal.


Weblinks


Blue Knights Belgische Chapters

Blue Knights European Conference

Blue Knights International